Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hal csípős paradicsomszószban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Böjt, Párolt, Hideg, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat szeletekre vágom. Jól megsózom, fél citrom levével meglocsolom és fél óráig hagyom állni. Közben egy nagy serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon megfuttatom, majd a paradicsompürét és a megtisztított, zúzott fokhagymát is beletéve egy percig pirítom. Ezután másfél deci vízzel felöntöm és fedő alatt, gyakori kevergetés közben sűrű masszává főzöm. A halszeleteket beleteszem a fűszeres masszába, majd meghintem köménymaggal és fedő alatt, kis lángon, a serpenyő gyakori rázogatásával puhára párolom.
Ajánlott körete párolt rizs.
Hidegen, pirítóssal kitűnő előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)