Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás szarvashús gemenci módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Szabadban, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
60 dkg szarvascomb 123 20.7 3.9 0.6 0 110
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 evőkanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott szarvashúst. Közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, valamint a borsikafűvel ízesítjük. Belekeverjük az árpagyöngyöt, a laskára vágott káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Puhára főzzük, végül belekeverjük a tejfölt és a finomra vágott kaprot. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)