| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 dkg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 kg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 2 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 2 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 4 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 30 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és átpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Ha megpirult belekeverjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha a zöldség összeesett, rászórjuk a pirospaprikát, majd, ha beleforrt, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és kissé átsütjük, végül belekeverjük a hajóba vágott burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd a burgonya puhulásáig főzzük. Savanyúsággal, ízlés szerint tejföllel és friss, puha kenyérrel tálaljuk.