| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 60 dkg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 3 kg				
		burgonya  | 
					94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 | 
| 2 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 4 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 teáskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 db				
		paradicsom  | 
					22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 | 
| 2 db				
		zöldpaprika  | 
					20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 | 
| 4 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 30 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és átpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Ha megpirult belekeverjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha a zöldség összeesett, rászórjuk a pirospaprikát, majd, ha beleforrt, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és kissé átsütjük, végül belekeverjük a hajóba vágott burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd a burgonya puhulásáig főzzük. Savanyúsággal, ízlés szerint tejföllel és friss, puha kenyérrel tálaljuk.