Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Laboreci káposztás lángos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Hústalan feltétek, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kávéskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
4 dl aludttej 0 ? ? ? ? ?
15 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd, a rövidebb szálakra vágott, savanyúkáposztát hozzákeverve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk és öt részre osztjuk. Ovális lapokra nyújtjuk és a közepére halmozzuk a tölteléket. A tészta széleit vizes ujjunkkal bekenjük és félbehajtva, a széleket jól lenyomkodjuk. Középforró olajban, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Egy jó korsó sört kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)