| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg juhtúró | 283 | 18.2 | 21.1 | 3 | 0 | 12 |
| 2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 8 evőkanál majonéz | 848 | 1.3 | 93.2 | 0 | 0 | 95 |
| 4 evőkanál kefír | 52 | 3 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál cayenni bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 4 evőkanál tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 4 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| 3 evőkanál parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szikkadt zsemléket félbevágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk. Az elmorzsolt zsemlebelsőket a tejjel elkeverjük. A majonézbe keverjük kefírt, a fűszereket, a juhtúrót, a reszelt parmezánt, a kockára vágott, keményre főtt tojást, a lilahagymát, majd az ázott zsemlével összedolgozzuk. A masszát a zsemlefelekbe töltjük és olajjal kikent tepsibe tesszük. Kevés olajjal megcsepegtetve, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. negyed óra alatt pirosra sütjük.