Mazsolás-csípős tőkehal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg
tőkehal |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
46 |
| 10 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
| 3 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tőkehalfilét a citrom kicsavart levével megcsöpögtetjük és besózva fél órát állni hagyjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, a chilipaprikát vékonyra karikázzuk. A felforrósított vajban a halfiléket pirosra sütjük, majd félretéve melegen tartjuk. A serpenyőben maradt zsiradékba dobjuk a hagymát, megpároljuk, hozzáadjuk a chilit, a citrom lereszelt héját és a mazsolát, rövid párolás után felöntjük a tejszínnel. Megfűszerezzük és kissé beforraljuk, a még forró halszeletekre öntjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)