| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 5-6 db keksz (édes) | 449 | 8.2 | 11 | 78.8 | 3.4 | 0 | 
| ízlés szerint méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 | 
| 4 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
| 0.5 dl szegfűgomba | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
| 25 dkg mascarpone | 450 | 7 | 45 | 2 | 0 | 100 | 
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 db vaníliarúd | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 2 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 | 
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| 2.5 dl meggy | 56 | 0.8 | 0.5 | 11 | 1 | 0 | 
| 1 csipet fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 A magozott meggyet egy teflonos edénybe tesszük, rácsurgatjuk a két evőkanál a mézet és megszórjuk fahéjjal, majd pár percig forraljunk. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral és a vanília rúd kikapart magjával. Ez után hozzáadunk 2 dl meleg tejet és gőz fölött addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz (én bátrabb szoktam lenni, direkt a tűzre teszem, ilyenkor vigyázni kell, nehogy rántottaszerű valami legyen a végeredmény). Lehűtjük a krémet, majd belekeverjük a mascarpónét, a tejfölt, a cherryt, ízlés szerint tehetünk még bele mézet, majd óvatosan belekeverjük a tojás fehérjét. Egy kisebb püspökkenyérfomát folpackkal kibélelünk (érdemes előtte kevés olajjal kikenni a formát, akkor nem fog csúszkálni a fólia), majd öntünk egy réteget a krémből. A maradék krémbe beletesszük a meggylekvár 3/4-t, és csak pár mozdulattal elkeverjük, majd beleöntjük a formába. Tetejét összemorzsolt keksszel szórjuk (esetleg kissé elkeverjük).
			
			A magozott meggyet egy teflonos edénybe tesszük, rácsurgatjuk a két evőkanál a mézet és megszórjuk fahéjjal, majd pár percig forraljunk. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral és a vanília rúd kikapart magjával. Ez után hozzáadunk 2 dl meleg tejet és gőz fölött addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz (én bátrabb szoktam lenni, direkt a tűzre teszem, ilyenkor vigyázni kell, nehogy rántottaszerű valami legyen a végeredmény). Lehűtjük a krémet, majd belekeverjük a mascarpónét, a tejfölt, a cherryt, ízlés szerint tehetünk még bele mézet, majd óvatosan belekeverjük a tojás fehérjét. Egy kisebb püspökkenyérfomát folpackkal kibélelünk (érdemes előtte kevés olajjal kikenni a formát, akkor nem fog csúszkálni a fólia), majd öntünk egy réteget a krémből. A maradék krémbe beletesszük a meggylekvár 3/4-t, és csak pár mozdulattal elkeverjük, majd beleöntjük a formába. Tetejét összemorzsolt keksszel szórjuk (esetleg kissé elkeverjük).