Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olaszos göngyölt csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
10 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és lapjában, majdnem ketté vágjuk. Kihajtjuk, sózzuk, borsozzuk, az alsó felét beborítjuk a vékonyra szeletelt paradicsommal és mozzarellával, ezt befedjük bazsalikomlevelekkel. Visszahajtjuk a felső darabot, szintén fűszerezzük és rátapasztunk néhány bazsalikomlevelet, végül baconba göngyöljük. Egy tepsibe öntjük a bort, belehelyezzük a csirkemelleket, megcsepegtetjük az olajjal és alufóliával szorosan lefedve, 175 fokra előmelegített sütőben fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Párolt rizzsel vagy sült burgonyával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)