| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 1 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 25 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| 20 dkg füstölt sonka | 203 | 15 | 15 | 0.3 | 0 | 95 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A vöröshagymát a túrót és a sonkát húsdarálón áteresztjük és rúddá formáljuk. A rúdra hajtjuk a csirkemellet, majd a baconnal összefogjuk. Végül az alufóliát szaloncukorszerűen rátekerjük. Tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.