Parmezános-oregánós stanglik
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 12 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 12 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztbe keverjük a sót és az oregánót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Egy órát, hűtőben, pihentetjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk.
Megszórjuk a reszelt parmezánnal, ujjnyi csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt, pirosra sütjük.
Egy pohár bor vagy sör mellé illik.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)