Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns borjúszelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl borjúalaplé ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
70 dkg borjúkaraj ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ujjnyi szeletekre vágott borjúhúst, fólia alatt gyengéden verjük ki. A felhevített olaj-vaj keverékben, oldalankét 2-2 percig süssük, sütés közben sózzuk-borsozzuk, ne süssük tovább, mert kiszárad és rágós lesz. A zsiradékból kivéve tartsuk melegen. A serpenyőbe öntsük bele a bort és a borjúalaplevet, reszeljük bele a citrom héját, tegyük bele a kifacsart levét és dobjuk hozzá a kapribogyót. Nagylángon forraljuk be harmadára, majd a hússzeleteket visszatéve melegítsük össze.
Előmelegített tálra tesszük a húst, leöntjük a mártással és gazdagon meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Főtt szélesmetéltet és párolt brokkolit ajánlok köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)