Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pljeskavica

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
40 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
10 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk, majd jól összegyúrjuk. Némi pihentetés után tenyérnyi szeletekké formáljuk, megolajozott grillrácson, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Az ajvár és a kockára vágott hagyma nem hiányozhat mellőle.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)