Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott kelgombóc kolbásszal töltve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
40 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra szelt kolbászt téve, ismét megpréseljük. A kelgombócokat, a szokásos módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Tartármártással, tálalhatjuk, meleg előételként vagy burgonyapürével kíséretében főételnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)