| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 1 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
| 1 evőkanál curry por | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 dl majonéz | 848 | 1.3 | 93.2 | 0 | 0 | 95 | 
| igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 | 
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| igény szerint liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| 1 db				
		citrom  | 
					31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 80 dkg süllő | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 105 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A házi majonézt a curryporral és a tejföllel elkeverjük, majd hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A süllőfilét besózzuk, ráfacsarjuk a citromlevet és néha átforgatva egy órát pihentetjük. Lecsepegtetjük, papírtörlővel leszárítjuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban kisütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk, currys majonézt és párolt vörös és jázmin rizs keveréket kínáljunk hozzá.