Olaszos göngyölt csirke
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
2 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
10 dkg
mozzarella sajt |
274 |
14.7 |
22.5 |
2.8 |
0 |
37 |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemellet kifilézzük és lapjában, majdnem ketté vágjuk. Kihajtjuk, sózzuk, borsozzuk, az alsó felét beborítjuk a vékonyra szeletelt paradicsommal és mozzarellával, ezt befedjük bazsalikomlevelekkel. Visszahajtjuk a felső darabot, szintén fűszerezzük és rátapasztunk néhány bazsalikomlevelet, végül baconba göngyöljük. Egy tepsibe öntjük a bort, belehelyezzük a csirkemelleket, megcsepegtetjük az olajjal és alufóliával szorosan lefedve, 175 fokra előmelegített sütőben fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Párolt rizzsel vagy sült burgonyával kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)