Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns csirkeleves tárkonnyal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
1/2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
25 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 kg csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
25 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst egycentis kockákra vágjuk. A csontokból és a bőrből liternyi vízzel alaplét főzünk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst és a felkockázott zöldségeket rádobjuk, kevergetve, a hús fehéredéséig sütjük. A babérlevelet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Felöntjük az alaplével. 15 percnyi főzés után hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, újabb 5 perc múlva a zöldborsót.A tejszínt a liszttel,a mustárral és a fél citrom levével összekeverjük, ezzel behabarjuk a levest. Ha felforrt az apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Már ne főzzük sokáig, mert a tárkony íze hő hatására gyengül.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)