Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelbimbó gesztenyével és szalonnával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
adag bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg gesztenye 167 4.8 1.5 32.6 7.5 0
15 dkg Pancetta steccata 0 ? ? ? ? ?
50 adag kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gesztenyét a szokásos módon süssük meg, majd héjazzuk le és vágjuk, kis darabokra. A megtisztított kelbimbót, forrásban lévő, sós vízben, blansírozzuk két percig, majd csepegtessük le. A felhevített olajban süssük át az apróra vágott pancettát, de használhatunk füstölt szalonnát is. Keverjük bele a kelbimbót és a gesztenyét, süssük össze, de a kelbimbó maradjon roppanós. Tálalás előtt, csavarjuk bele a citrom levét.
Sült pulyka vagy egyéb pecsenyék mellé kiváló köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)