Kelbimbó gesztenyével és szalonnával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
adag
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
adag
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
gesztenye |
167 |
4.8 |
1.5 |
32.6 |
7.5 |
0 |
15 dkg
Pancetta steccata |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
50 adag
kelbimbó |
50 |
4.9 |
0.6 |
6.1 |
4.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gesztenyét a szokásos módon süssük meg, majd héjazzuk le és vágjuk, kis darabokra. A megtisztított kelbimbót, forrásban lévő, sós vízben, blansírozzuk két percig, majd csepegtessük le. A felhevített olajban süssük át az apróra vágott pancettát, de használhatunk füstölt szalonnát is. Keverjük bele a kelbimbót és a gesztenyét, süssük össze, de a kelbimbó maradjon roppanós. Tálalás előtt, csavarjuk bele a citrom levét.
Sült pulyka vagy egyéb pecsenyék mellé kiváló köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)