Zsályás-baconos burgonya sajtmártással
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
30 dkg
anikó sajt |
318 |
8.5 |
7 |
54.9 |
0 |
29 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
80 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát, lehetőleg egyforma, kis tojásnyi darabokat választva, sóval, babérlevéllel ízesített vízben, félpuhára főzzük. A baconszeleteket, akkorára vágjuk, hogy egy-egy burgonyát körbe tekerhessünk. A baconra zsályalevelet terítünk és a burgonyát beletekerjük, majd fogvájóval megtűzzük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon pirosra sütjük. A sütés közben, az olajon, megpároljuk a finomra vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát, majd a borsot és a sót belekeverve, összeforraljuk, a reszelt sajttal és a joghurttal. Végül belekeverjük a borral elkevert lisztet. A kellő sűrűségig forraljuk. A lecsepegtetett burgonyát tálra tesszük, majd a mártást külön csészében, mellé tálaljuk.
Pompás nyári előétel vagy különleges köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)