Sárgabarackos lepény
Hozzávalók
Lepénytészta 1.
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 2 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
| 2 evőkanál
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 25 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Sárgabarackos lepény
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 kg
sárgabarack |
49 |
0.9 |
0.1 |
10.2 |
2 |
0 |
| 6 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 2 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Lepénytészta 1.
A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény falától.
Folpackkal letakarva hűtőbe tesszük fél órára, de egy éjszakára is maradhat. Két részre osztva, lisztezett deszkán, nyújtsuk ki tepsi méretűre és lisztezett sodrófára tekerve, majd legörgetve helyezzük a tepsibe ill. a töltelék tetejére.
Sárgabarackos lepény
A sárgabarackot meghámozzuk és kimagozzuk, majd elkeverjük a fahéjjal és a cukorral. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A tepsibe terített tésztára szórjuk a darált dióval elkevert zsemlemorzsát, majd ráterítjük a lecsöpögtetett barackot. A megmaradó lé szódával isteni. Beborítjuk a maradék tésztával, kicsit lenyomkodjuk és megkenjük a felvert tojással. Villával megszurkáljuk a tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után szeleteljük, langyosan a legfinomabb.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)