Spenótos, fetás rántotta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 maréknyi
koktélparadicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
fetasajt |
635 |
0.2 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
25 dkg
mirelit spenót |
47 |
0.8 |
0 |
10.2 |
0 |
0 |
8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
3 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Olvasszuk ki a spenótot és csavarjuk ki a levét. A vajat melegítsük fel nehéz, vas serpenyőben, majd öntsük bele a kevés sóval felvert tojást (a feta is sós!). Süssük addig, a szélét emelgetve, amíg összeáll. Szórjuk rá a spenótot, az elmorzsolt fetát és a vékony karikára vágott paradicsomot. Hintsük meg frissen őrölt borssal. Tegyünk rá fedőt és hagyjuk a lángon, amíg a sajt megolvad és a tojás alja aranybarnára sül. Hajtsuk félbe és tálra csúsztatva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)