| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 3 dkg parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 3 maréknyi bébispenót | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített vaj olaj keveréken a csíkokra vágott parajt és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk. A tojásokat a sóval, borssal ízesítjük és a tejfölt belekeverve felverjük. A spenótra öntjük és összekeverjük. Ha kissé megszilárdult a széleit emelgetve a híg részt aláfolyatjuk. Amikor megszilárdult, a reszelt parmezán felét rászórjuk és félbe hajtjuk. Két perc sütés után tálra csúsztatjuk és a maradék parmezánnal meghintve tálaljuk.