| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 szelet toastkenyér | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál provance-i fűszerkeverék | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 fej fejes saláta | 17 | 1.4 | 0.3 | 2 | 1.5 | 0 |
| 10 dkg füstölt főtt tarja | 197 | 15 | 15 | 0.3 | 0 | 85 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Száraz, forró serpenyőben zsírjára sütjük és lecsepegtetjük. 3-4 centis pogácsaszaggatóval a tarjából, a salátából és a kenyérből karikákat szúrunk. A tarját és a kenyeret a zsiradékban átsütjük, majd félretesszük. A vékonyra szelt paradicsomot a provance-i fűszerrel meghintjük, majd ezt is megsütjük. Kenyér, paradicsom, tarja, saláta, végül szalonna következik a sorban. Majonézzel és ajvarral tálaljuk.