Szardellás húsgombóc
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
lapocka (sertés) |
286 |
17.5 |
23.9 |
0.3 |
0 |
72 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
6 db
szardella |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 csokor
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
3-4 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
2-3 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Két evőkanál olajon süssük el a szardellafiléket, majd dobjuk rá a darált húst, kevergetve süssük fehéredésig. Közben adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a kifacsart levét és a kakukkfüvet. Sóról nem írok, mert a szardella sós. Süssük zsírjára, majd keverjük hozzá a finomra vágott zöldfűszereket, a reszelt parmezánt és annyi zsemlemorzsát, hogy gyúrható masszát kapjunk. Formázzuk diónyi gombócokká. A félretett olajon, rázogatva, süssük aranybarnára, majd annyi alaplével felöntve, hogy a gombócok feléig érjen, fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára.
A szaftjával leöntve, fokhagymás vajon párolt spenóttal és sült koktélparadicsommal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)