Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szardellás húsgombóc

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
6 db szardella ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3-4 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2-3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajon süssük el a szardellafiléket, majd dobjuk rá a darált húst, kevergetve süssük fehéredésig. Közben adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a kifacsart levét és a kakukkfüvet. Sóról nem írok, mert a szardella sós. Süssük zsírjára, majd keverjük hozzá a finomra vágott zöldfűszereket, a reszelt parmezánt és annyi zsemlemorzsát, hogy gyúrható masszát kapjunk. Formázzuk diónyi gombócokká. A félretett olajon, rázogatva, süssük aranybarnára, majd annyi alaplével felöntve, hogy a gombócok feléig érjen, fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára.
A szaftjával leöntve, fokhagymás vajon párolt spenóttal és sült koktélparadicsommal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)