Szárnyaskoktél gyömbéres dióval
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
| 1 db
cikória |
16 |
1.3 |
0.2 |
2.3 |
0 |
0 |
| 20 dkg
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
| 5 cl
ketchup |
109 |
2.1 |
0.4 |
24 |
0 |
0 |
| 5 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| igény szerint
almaecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet puhára pároljuk, és kihűtjük. A cikóriát leveleire szedjük és enyhén sós, almaecetes vízbe beáztatjuk - erre azért van szükség, mert az ecetes víz elveszi a cikória jellegzetesen kesernyés-savanykás ízét.
Keverőtálba tesszük a majonézmártást, ketchuppal, reszelt gyömbérrel, őrölt fehér borssal és sóval ízesítjük. Belekeverjük a durvára őrölt dióbelet.
Tálaláskor a koktélos pohárba elhelyezzük a cikórialeveleket, erre rászórjuk a vékony metéltre vágott főtt pulykamellet és gazdagon leöntjük az elkészített koktélmártással. Zöldpetrezselyemmel és egy-egy fél dióbéllel díszítjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)