Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tálon sült tojás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Reggeli, Hideg téli napokra, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet mangalicaszalonna 642 18.1 61.1 0 0 105
12 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tűzálló tálba tesszük a bőréig bevagdosott szalonnát. majd az alsó felét ropogósra sütjük. Megfordítjuk és a másik oldalát félig megpirítjuk. Ekkor ráütjük a tojásokat, a fehérjét megsózzuk és addig hagyjuk a tűzön, amíg a fehérje megsül, de a sárgája még lágy marad. Azonnal tálaljuk, mert a tálban tovább sül. Vigyázzunk, a tál forró, egy tányérra téve tálaljuk.
Nem könnyű étel, de pompás napindító.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)