| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 szelet mangalicaszalonna | 642 | 18.1 | 61.1 | 0 | 0 | 105 |
| 12 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Tűzálló tálba tesszük a bőréig bevagdosott szalonnát. majd az alsó felét ropogósra sütjük. Megfordítjuk és a másik oldalát félig megpirítjuk. Ekkor ráütjük a tojásokat, a fehérjét megsózzuk és addig hagyjuk a tűzön, amíg a fehérje megsül, de a sárgája még lágy marad. Azonnal tálaljuk, mert a tálban tovább sül. Vigyázzunk, a tál forró, egy tányérra téve tálaljuk.