Tanyasi töltött csirkemell
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 2 dl				
		száraz fehérbor					 | 
					70 | 
					0 | 
					0 | 
					16 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		vaj					 | 
					372 | 
					27.7 | 
					28.1 | 
					1.6 | 
					0 | 
					100 | 
				
				
						
					| 3 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 2 teáskanál				
		mustár					 | 
					169 | 
					5.7 | 
					6.4 | 
					22 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 db				
		ecetes uborka					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					1 fej				
		vöröshagyma  					 | 
					40 | 
					1.2 | 
					0.1 | 
					8.3 | 
					3.1 | 
					0 | 
				
				
						
					| 10 dkg				
		csabai csípős kolbász					 | 
					472 | 
					19.8 | 
					41.9 | 
					0.3 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 10 dkg				
		főtt füstölt sonka					 | 
					308 | 
					15.7 | 
					27 | 
					0.2 | 
					0 | 
					82 | 
				
				
						
					| 10 dkg				
		bacon					 | 
					0 | 
					10 | 
					45 | 
					0 | 
					0 | 
					105 | 
				
				
						
					2 db				
		csirkemell  					 | 
					110 | 
					24.7 | 
					1 | 
					0.5 | 
					0 | 
					60 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott bacont, a sonkát és a kolbászt. A keveréket zsírjára sütjük, majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük az apróra vágott uborkát, a mustárt és a két tojást. A csirkemellek bőrét fellazítjuk, majd a masszát habzsákból alátöltjük. A bőrt kívülről a vajjal bekenjük és a csirkemelleket tepsibe tesszük. A bort aláöntjük és alufóliával a tepsit szorosan lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd a fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva, még húsz percig pirítjuk. Tálalás előtt tíz percig pihentessük. A húst fejtsük le a csontról és ferdén szeletelve adjuk asztalra. Párolt rizzsel és sok friss salátával tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)