Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Sonkapác, nedves

Annyi vízben amennyi, majd ellepi a húst páclevet főzünk. A sertés sonkáját belehelyezzük. Egy hónapra hideg helyre tesszük, de naponta egyszer megfordítjuk benne a combot. A végén lecsöpögtetjük, hideg vízben leöblítjük, majd ... tovább
cimkékPácok

Sonkás béles

A lisztet a vajjal morzsásra dolgozzuk, majd két tojással, csipet sóval és kb. egy evőkanál tejföllel kemény, rugalmas tésztává dolgozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Közben a tarját vagy sonkát megdaráljuk. Elkeverjük egy ... tovább

Sonkás burgonyagombóc párolt savanyúkáposztával

A héjában főtt burgonyát, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és a zsírját kisütjük, majd a pörcöt félre tesszük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis kockára ... tovább

Sonkás burgonyarakottas

Uborkagyaluval szeleteljük fel a megtisztított burgonyát. A vöröshagymát vágjuk kockára és pirítsuk meg a felhevített olajon, dobjuk hozzá a felcsíkozott gépsonkát, forgassuk át, majd borsozzuk meg és keverjük bele a zúzott ... tovább

Sonkás calzone avagy kenyérben sült sonka

Az összeszitált lisztet, sót, cukrot, élesztőt tegyük a kenyérsütőgépbe, öntsünk hozzá negyed liter langyos vizet és az olajat, majd tegyük dagasztó programra. Persze kézzel is összegyúrhatjuk és egy órát, meleg helyen, ... tovább

Sonkás fánk

A gondosan megmosott burgonyát megsózzuk és alufóliába csomagoljuk. Előmelegített 175 fokos sütőben kb egy óra alatt puhára sütjük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Közben a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az ... tovább

Sonkás galambbegysaláta

A zöldségeket és a sonkát kockára vágjuk, majd a galambbegysalátával együtt, a tartármártással összeforgatjuk. Jól behűtve, barna kenyérrel tálaljuk. ... tovább

Sonkás galuska

A lisztből, a felvert tojásokból, sóval, borssal ízesítve, annyi hideg vizet keverve hozzá, hogy jó lágy tésztánk legyen, elkészítjük a galuskaalapot, majd belekeverjük az apróra darált sonkát. A szokásos módon forrásban lévő ... tovább

Sonkás húspástétom

A sonka és a szalonna bőrét kockára vágjuk. Lábosba tesszük, leöntjük a borral, hozzáadjuk a darabokra vágott hagymát és a fokhagymát, a fűszereket, a paradicsompürét és fél órát forraljuk. Darálón áteresztjük, a ... tovább

Sonkás kifli

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük a liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Amíg a tészta kel elkészítjük a ... tovább