Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Tejkaramella

A hozzávalókat lábaskába tesszük és kis lángon, lángelosztót használva, felforraljuk. Néha megkeverve, különösen a vége felé, 50 percig fűzzük. Vajazott alufóliával bélelt tepsibe simítjuk és hagyjuk megdermedni. Vajazott ... tovább

Tejszínben sült tőkehal

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe szórjuk és kevés sóval meghintjük. A borsozott tőkehalszeleteket ráterítjük. A tejszínbe keverjük a ringlit, az olajával együtt, botmixerrel homogénre keverjük és a ... tovább

Tejszínes brokkolifőzelék

A zöldséglevest feltesszük főni, és beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. A rántáshoz az olvasztott vajban világos színűre pirítjuk a lisztet, és amikor a brokkoli félpuhára főtt, belekeverjük a rántást. ... tovább

Tejszínes édesburgonyakrémleves

Az édesburgonya nagyját darabokra vágjuk, a többit uborkagyalun lereszeljük. Az olívaolajon a felkockázott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott chilit és a darabolt burgonyát. Jól átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal ... tovább

Tejszínes kapros csigaragu

A csigákat sós, köménymagos vízben megfőzzük, majd a húsukat megtisztítjuk. Vajban megpirítjuk a gombát, a csigahúst és a finomra vágott kaprot. Megsózzuk, liszttel, fehérborral és tejszínnel felengedjük. Sóval, cukorral, ... tovább

Tejszínes mángold

A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig ... tovább

Tejszínes mángoldfőzelék zöldcsütörtökre

A leszárazott mangold leveleket annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük és 5 percig főzzük. Az olvasztott vajban megpirítjuk a lisztet és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A főtt mangoldot csíkokra vagdaljuk és a ... tovább

Tejszínes meggytorta

A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, 5 dkg cukrot, a tojássárgát, a rumot és a vajjal előbb morzsoljuk el, majd gyúrjunk belőle tésztát. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe egy óráig. A ... tovább

Tejszínes mustáros csirkeszány

A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a bacont és zsírjára sütjük. A csirkeszárnyat 3 darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, máshoz. A vastagabb részeket hozzáadjuk a ... tovább

Tejszínes pulykatokány

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított hagymát megpirítjuk rajta. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet és fehéredési sütjük. Hozzákeverjük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a zúzott ... tovább