Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Fokhagymás csirkecomb

A kettévágott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített baromfizsíron a fokhagymagerezdekkel átsütjük. Ha minden csirkedarab barna, hozzáöntjük a bort. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet ... tovább

Fokhagymás csirkecombok sörben sütve

A csirkecombokat a sóval, borssal és a rozmaringgal beszórjuk, majd az olajjal bekenjük. Tepsibe tesszük és mellészórjuk a félfőre vágott hagymát és a kis kockára vágott fokhagymát. Felöntjük a sörrel, majd fóliával szorosan ... tovább

Fokhagymás csirkemell remoskában

A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket félbe vágjuk és bekenjük a fűszeres vajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a bort aláöntve a remoska edénybe tesszük. Egy órát pároljuk, negyed óránként a ... tovább

Fokhagymás fetakrém

A fokhagymát zúzzuk össze, az olívaolajjal és a fetával keverjük habosra, kevés borssal és néhány csepp citromlével ízesítve hűtsük be. Olívabogyóval díszítve tálaljuk. ... tovább

Fokhagymás gombaleves

A finomra vágott gombát pároljuk meg az olajban, adjuk hozzá a fokhagymát és süssük össze. Keverjük hozzá a zsályát, a petrezselymet, a chiliszószt és a húslevest. Jól összeforralva tálaljuk. ... tovább

Fokhagymás oldalas serpenyőben

A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a ... tovább

Fokhagymás paradicsomleves

A felhevített olajban a finomra vágott hagymákat átpároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 4 deci vizet. Beledobjuk a babért és a széttépkedett bazsalikomot, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítve összeforraljuk. ... tovább

Fokhagymás paraj

A felhevített vajra rádobjuk a kis kockára vágott fokhagymát és két percig sütjük, ekkor hozzáadjuk a zsenge parajleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a paraj össze nem esik. A levét lecsöpögtetve tálaljuk. ... tovább

Fokhagymás pontyfilé grillen

A pontyot kifilézzük, bőrös oldalára fektetve, beirdaljuk. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, majd, a tenyérnyi darabokra vágott, haldarabokat beletesszük. Néha átforgatva, egy éjszakát, hűtőben állni hagyjuk. ... tovább

Fokhagymás pulykacomb zöldségágyon

A combot darabokra vágjuk és a fűszerekkel átkeverjük. A krumplit szeletekre vágjuk, majd a húsról lecsepegett fűszeres olajjal átkeverjük és tepsibe terítjük. Rádobjuk a durvára darabolt zöldségeket és a húsokat. Ráöntjük a ... tovább