Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojáslepény sonkával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Hideg téli napokra, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe hajtva sütjük készre.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)