Töltött medvetalp
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
medvetalp |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
füstölt sertés sonka |
130 |
22.2 |
1.4 |
7 |
0 |
97 |
10 dkg
erdei gomba |
41 |
5.7 |
0.4 |
3.8 |
6 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2,5 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
2 evőkanál
ecet |
4 |
0.4 |
0 |
0.6 |
0 |
0 |
2 evőkanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
fűszerpaprika |
342 |
13 |
4 |
63 |
0 |
0 |
3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 db
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 mokkáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 mokkáskanál
borókabogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is.
Páclevet készítünk úgy, hogy az ecetes levet borssal, paprikával, babérlevéllel, kevés citromhéjjal, kakukkfűvel, borókával ízesítjük. Ebben kifőzzük a talpat, majd a lével együtt kihűtjük. Hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk.
Miután a pácléből kivettük, a csontokat és körmöket eltávolítjuk.
Az apróra vágott gombából, sonkából, tojásból készített sózott, borsozott keverékkel a talpat megtöltjük, a megolvasztott zsírral meglocsoljuk, pergamenpapírba göngyöljük, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
Ha a hús átsült, a papírt levesszük róla. A pácléhez vörösbort keverünk összeforraljuk és ezzel locsoljuk meg tálalás előtt.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)