Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött medvetalp

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 45 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Különleges húsfélékből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db medvetalp ? ? ? ? ? ?
20 dkg füstölt sertés sonka 130 22.2 1.4 7 0 97
10 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2,5 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1/2 db citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál borókabogyó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is.
Páclevet készítünk úgy, hogy az ecetes levet borssal, paprikával, babérlevéllel, kevés citromhéjjal, kakukkfűvel, borókával ízesítjük. Ebben kifőzzük a talpat, majd a lével együtt kihűtjük. Hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk.
Miután a pácléből kivettük, a csontokat és körmöket eltávolítjuk.
Az apróra vágott gombából, sonkából, tojásból készített sózott, borsozott keverékkel a talpat megtöltjük, a megolvasztott zsírral meglocsoljuk, pergamenpapírba göngyöljük, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
Ha a hús átsült, a papírt levesszük róla. A pácléhez vörösbort keverünk összeforraljuk és ezzel locsoljuk meg tálalás előtt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)