Görög töltött paprika
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 40 dkg
sertéshús közepes zsírtartalmú |
288 |
17.5 |
23.9 |
0.3 |
0 |
68 |
| 1 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 teáskanál
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 késhegynyi
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
4 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
| 20 dkg
mozzarella sajt |
274 |
14.7 |
22.5 |
2.8 |
0 |
37 |
| 8 db
pritaminpaprika |
55 |
3.4 |
0.8 |
8.6 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a tojással, a paradicsom és mozzarella kockákkal, majd ízlés szerint borsozzuk és sózzuk meg. A pritaminpaprikákat csumázzuk ki és tisztítsuk meg az erektől és a magoktól, majd a belsejét megsózva töltsük bele a húsmasszát.
Egy tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal, tegyük bele a töltött paprikákat, tegyük a tetejükre a csipet sóval meghintett paradicsomkarikákat, öntsünk alá fél deci vizet és 170 fokra, előmelegített sütőben, süssük fél órát, majd a maradék sajtot a tetejére reszelve, még 15 percet, ha nagyon pirulna, előbb is kivehetjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)