Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Uborkás marharolád

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
4 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhacombból vágott szeleteket kiverjük. Sóval, borssal meghintjük és az egyik oldalát mustárral bekenjük. A mustáros oldalra a csíkokra vágott uborkát ráfektetjük. Feltekerjük, majd a zsineggel átkötjük. A felhevített zsíron átsütjük. Mellédobjuk a fűszereket és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon, szükség esetén kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Végül behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Knédlivel, gnocchival vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)