Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Velővel töltött sertésborda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
1 dkg sertés agyvelő 124 10.6 9 0 0 2000
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott karajt lehártyázzuk és duplán felszeleteljük, széthajtjuk, majd kiverjük. Két evőkanál olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a kockára vágott velőt rádobva összesütjük, közben ízesítjük sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és pirospaprikával. Végül keverjük péppé és hagyjuk kihűlni. a masszát osszuk el a hússzeleteken, majd hajtsuk félbe, a húsok szélét kenjük meg tojásfehérjével és gyengéden ütögessük meg. A szokásos módon panírozzuk be és középforró olajban süssük aranybarnára.
Párolt rizzsel, sült burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)