| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 2 maréknyi reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| igény szerint húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 50 dkg fusili | 376 | 13.1 | 1.8 | 76.8 | 0.5 | 68 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 2 maréknyi zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vaj olaj keveréken megpároljuk a finomra vágott hagymát. Belekeverjük a mirelit borsót és felengedésig pároljuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés alaplével felöntve puhára pároljuk. A rusztikusra vágott petrezselyemmel összeforgatva, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.