Szárított vargányás szélesmetélt
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 csomag
szárított gomba |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
szamorodni édes |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 maréknyi
aszalt paradicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 50 dkg
szélesmetélt |
376 |
13.1 |
1.8 |
76.8 |
0.5 |
68 |
| 10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
| 2 maréknyi
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szárított vargányát leöblítjük, majd annyi forró vízben, amennyi ellepi, állni hagyjuk, úgy fél órát. Persze használhatunk frisset is, amennyiben hozzá jutunk. A lecsepegtetett gombát, a levét félretéve, apróra vágjuk. A felhevített vajon átsütjük a finomra vágott hagymát, majd a gombát hozzáadva összesütjük. Felöntve a gomba áztatólevével összefőzzük.Beledobjuk a finomra vágott paradicsomot, a kakukkfüvet, és sózva, borsozva, felöntve a borral összepároljuk. Ha, zsírjára sült belekeverjük a tejszínt és a reszelt parmezánt. Végül beleforgatjuk, az előírás szerint, megfőzött tésztát.
Ha önálló elő- vagy főételként tálaljuk, hintsük meg, durvára vágott dióval.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)