| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 maréknyi mirelit zöldborsó | 56 | 0.8 | 0.5 | 11 | 1.3 | 0 |
| 2 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 4 db zöld chili | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál szójaszósz | 66 | 10.5 | 0.1 | 5.6 | 0 | 0 |
| 40 dkg marhahús közepes zsírtartalmú | 205 | 19 | 14 | 0.6 | 0 | 75 |
| 40 dkg üvegtészta | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az üvegtésztát forrásban lévő sós vízzel leöntjük és állni hagyjuk 10 percig. Lecsepegtetve félre tesszük. 2 evőkanál olajban, a darált marhahúst, morzsásra sütjük, közben a szójaszósszal, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Félretesszük. A félretett olajban megpirítjuk a felszeletelt chilit (hegyes zöldpaprikával helyettesíthetjük), hozzáadjuk a borsót, kevergetve, addig sütjük, amíg a borsó kiolvad, ekkor belekeverjük, a hosszában felcsíkozott paradicsomot, majd, ha kissé összeesett a paradicsom, hozzákeverjük a húst és a tésztát. Összeforraljuk, majd frissen tálaljuk.