Zöldséges őzragu
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 evőkanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 db
borókabogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
vegyes zöldség |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
15 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
80 dkg
őzlapocka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megmosott őzlapockát kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kisütjük, zsírján megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az őzhúst és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, jól összekeverjük és kicsit pirítjuk, najd felöntjük a vörösborral és lassan, fedő alatt pároljuk. Amikor az őzhús félig megpuhult, hozzáadjuk a vegyes zöldséget, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a megroppantott borókabogyót és sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi és lefedve, lassú tűzön készre pároljuk.
Ajánlott körete tarhonya vagy nokedli.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)