Almaborban főtt nyúl
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
házinyúl |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 ág
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 dl
Calvados |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 dl
almabor |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A feldarabolt nyulat sózzuk és borsozzuk meg. A vaj felében süssük hirtelen barnára, ekkor adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet. Rövid párolás után, öntsük le a pálinkával és gyújtsuk meg. Ha a lángok kialszanak adjuk hozzá az almabort, szükség esetén utánsózva, lefedve pároljuk puhára. A maradék vajon pároljuk át a meghámozott és kicsumázott almaszeleteket. Az elkészült nyúldarabokkal rakjuk előmelegített tálra. A párolólevet forralással kissé sűrítsük be és öntsük a húsdarabokra.
Vajas burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)