Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Babos-paradicsomos kuszkusz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csésze fejtett bab 164 10.8 0.4 29 12.5 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csésze húsalaplé ? ? ? ? ? ?
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 csésze kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
1/2 csésze száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot leöntjük a húsalaplével, majd hozzáadva a bort, a babért és a fokhagymát puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a kockára vágott paradicsomot és a kuszkuszt, felöntjük fél csésze vízzel, felforraljuk, majd a lángot eloltva, 20 percig fedő alatt pihentetjük. Tálalás előtt villával fellazítjuk, esetleg kevés vajat vagy olívaolajat keverhetünk bele.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)