| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| 12 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 2 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 teáskanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 8 szelet füstölt trappista sajt | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zsemléket félbe vágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben halványbarnára átsütjük. A vágott felüket, a mustárral, vékonyan megkenjük. A félbevágott baconnal lefedjük, majd megrakjuk a vékonyra szelt paradicsommal. Ráhintjük a fűszereket és beborítjuk a sajttal. Végül a sütőbe visszatéve a sajt pirulásáig sütjük.