Bruschetta
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 8 db				
		paradicsom   | 22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 | 
				
						
					| 4 evőkanál				
		olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 8 szelet				
		zsúrkenyér | 303 | 9.6 | 4 | 57 | 0.9 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Az érett paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. A kenyérszeleteket, mindkét oldalukon, megpirítjuk. Faszenes sütő fölött pirítva szinte más ételt kapunk. A pirított kenyérszeleteket, a félbevágott fokhagymagerezdekkel, bedörzsöljük, majd az extra szűz olívaolajjal bepermetezzük. Végül ráhalmozzuk az összetört paradicsomot, megsózzuk, megborozzuk és frissiben tálaljuk.
Könnyű nyári előétel, grillparti indítója lehet. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)