Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bruschetta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
8 szelet zsúrkenyér 303 9.6 4 57 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érett paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. A kenyérszeleteket, mindkét oldalukon, megpirítjuk. Faszenes sütő fölött pirítva szinte más ételt kapunk. A pirított kenyérszeleteket, a félbevágott fokhagymagerezdekkel, bedörzsöljük, majd az extra szűz olívaolajjal bepermetezzük. Végül ráhalmozzuk az összetört paradicsomot, megsózzuk, megborozzuk és frissiben tálaljuk.
Könnyű nyári előétel, grillparti indítója lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)