Bruschetta babbal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 doboz
fehérbabkonzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
8 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
8 szelet
zsúrkenyér |
303 |
9.6 |
4 |
57 |
0.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az érett, édes paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. Hozzákeverjük a lecsepegtetett, leöblített, áttört babkonzervet. A kenyérszeleteket, mindkét oldalukon, megpirítjuk. Faszenes sütő fölött pirítva, szinte más ételt kapunk. A pirított kenyérszeleteket, a félbevágott fokhagymagerezdekkel, bedörzsöljük, majd az extra szűz olívaolajjal bepermetezzük. Végül ráhalmozzuk az összetört paradicsomos babot, megsózzuk, megborozzuk, további olajat permetezünk rá, majd frissiben tálaljuk.
Könnyű nyári előétel, grillparti indítója lehet.
Koleszban használjunk a paradicsom helyett, pizzakrémet.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)