Búbos cukkíni paradicsomágyon
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 maréknyi
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
balzsamecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
8 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
2 szelet
kenyér |
251 |
10 |
0.8 |
53.5 |
1.1 |
0 |
4 db
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A cukkíni végeit leszeljük és hosszában vastag szeletekre vágjuk. Olajjal vékonyan megkenjük és kevés sóval, borssal meghintve sütőlapra tesszük. A kenyér héját levágjuk és a belsejét szétmorzsolva, kevés olajban megpirítjuk. Ha kihűlt kevés olajjal, a reszelt parmezánnal, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott bazsalikom felével masszává dolgozzuk. A cukkínikre simítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, aranylóra sütjük. A paradicsomot kimagozzuk és kockára vágjuk, a vékonyra karikázott újhagymával, a félretett bazsalikommal és a feldarabolt olajbogyóval elkeverjük. Tálalás előtt a balzsamecetből, 3 evőkanál olajból, sóval, borssal ízesítve öntetet keverünk és összeforgatjuk a paradicsomos egyveleggel. A salátát tányérokra terítjük és a cukkíniket a tetejére helyezzük. Bazsalikomlevélkékkel és olívával díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)