Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Buggyantott tojás minimalista módon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Reggeli, Meleg nyári napokra, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
8 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
8 szelet rozskenyér 256 8.1 0.9 53.6 6.2 0
3 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a sárgájára hajtjuk. 3 perc után langyos vízbe kivesszük és a tálalásig ebben tartjuk. A lelógó, rojtos részeket felhasználás előtt eltávolítjuk.
A tojásokat lecsepegtetve a pirítósra tálaljuk és a felszeletelt paradicsommal kínáljuk. Ízlés szerint fehérborssal hintsük meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)