| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 8 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 8 szelet rozskenyér | 256 | 8.1 | 0.9 | 53.6 | 6.2 | 0 |
| 3 evőkanál ecet | 4 | 0.4 | 0 | 0.6 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 8 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a sárgájára hajtjuk. 3 perc után langyos vízbe kivesszük és a tálalásig ebben tartjuk. A lelógó, rojtos részeket felhasználás előtt eltávolítjuk.