Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkeszárnyak sörtésztában, fokhagymás mártogatóssal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Csirkeszárnyak sörtésztában
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
80 dkg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Fokhagymás, juhtúrós mártogatós
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkeszárnyak sörtésztában
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, majd 3 részre vágjuk. A szárnyvégeket eltesszük a mélyhűtőbe és levesnek használjuk fel. A két vastagabb darabot bepácoljuk a szójaszósz, erőspaprika krém, bors és zúzott fokhagyma keverékbe, két órára. Lecsöpögtetve, lisztbe forgatjuk, majd a maradék lisztből, sörből, felvert tojásból és ízlés szerint sózott masszába forgatjuk. Középforró olajban, hogy jól átsüljön, aranybarnára sütjük.
A mártogatóssal és salátával kínáljuk.



Fokhagymás, juhtúrós mártogatós
A hozzávalókat a botmixer poharába dobjuk és sima krémmé keverjük. Jégbe hűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)