Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Húsfélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál füstölt paprika (édes) 0 ? ? ? ? ?
15 dkg krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1,5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

Tipp:

Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)