Curry spenóttal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 maréknyi
fekete lencse |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
garam masala |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 teáskanál
római kömény |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
3 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
20 dkg
mungó bab |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
80 dkg
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az előzőleg, egy éjszakára beáztatott, mungóbabot háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. Ha egy babszem az ujjaink között könnyen szétnyomható, megfőtt. Törjük villával össze. A spenótot, két bögre vízben, főzzük puhára. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, szórjuk bele a mustármagot, a római köményt és a fekete lencsét. Amikor a mustármag pattogni kezd, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk aranybarnára. Dobjuk rá az apróra vágott paradicsomot és süssük át, majd tegyük a serpenyőbe a spenótot, ízesítsük sóval és garam masalával, pár perc főzés után adjuk hozzá a babot és néha megkeverve, még öt percig főzzük.
Csapati vagy naan kenyér kíséretében tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)