Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Duplababos aprópecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi mirelit zöldbab 89 7 0.4 14 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, majd a zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. A vékony csíkokra metélt húst jól átsütjük benne, közben sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt pároljuk puhára, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá, de a végére süssük zsírjára. Amíg a hús puhul, sóval és babérlevéllel ízesített vízben főzzük roppanósra a zöldbabot, majd csepegtessük le. A babkonzervet öblítsük le. Adjuk a húshoz a babféléket és a pörcöt, összeforgatva forrósítsuk át.
Párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)