Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fahéjas kuglóf

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Reggeli, Karácsony, Sült, Édes, Tészták, Kártyaparti , Teaparti, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
35 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag szárított élesztő 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejet meglangyosítjuk, a mézzel és az élesztővel elkeverjük. A tészta alapanyagait kenyérsütőbe tesszük a vajat kivéve, és sima tésztát gyúrunk vele. A vajat olvasszuk meg és keverjük el benne a fahéjat és amíg dagasztja a gép a tésztát kanalanként adjuk hozzá, majd egy órát kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk téglalappá. A tésztát feltekerjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.
A formában újabb 40 percig kelesszük 50 fokon a sütőben majd 155 C-ra melegítjük a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük. Az első 20 percben, csak alsó sütésre állítsuk a sütőt. Rácsra téve hűtjük. nagyon finom friss vajjal és lekvárral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)